Welcome to Multi-Rotor UK. Please login or sign up.

Thursday,February 20, 2020, 04:33:59

Login with username, password and session length

Shoutbox

Andy7:
17 Feb 2020 16:56:32
Welcome Andy777! You might get a better response if you drop your question onto one of the Forums here - answers would just get swamped.  :beer2:
Andy777:
14 Feb 2020 16:14:59
Hi there. Im new. Having problems with my tarot landing gear. Its plugged into ch7 on futaba receiver. When i flick switch on transmitter i can hear a faint click on both legs but no movement. My flight controller is a mini px4 with no aux out terminals.
sh0wtime:
09 Feb 2020 16:57:32
and another :smiley:
Gaza07:
09 Feb 2020 10:22:04
Time for a new shoutbox post   ;)
Rares Gosav:
17 Jan 2020 17:44:22
Hi guys and happy new year!!!
ched:
01 Jan 2020 00:12:50
Happy new year everyone, happy flying.  :beer2: :beer2:
Gaza07:
31 Dec 2019 17:06:13
Happy new year all hope 2020 is a cracking year for you  :beer2:
ched:
25 Dec 2019 00:00:49
Happy Christmas to everyone.
apollo7:
24 Dec 2019 13:50:56
Seasons greetings to all on this forum have a good one ;)
ched:
21 Dec 2019 17:58:42
Have a great time DB. Look forward your projects in 2020.  :beer2:
Members
  • Total Members: 8100
  • Latest: MattFPV
Stats
  • Total Posts: 197718
  • Total Topics: 19957
  • Online Today: 48
  • Online Ever: 530
  • (Tuesday,June 26, 2012, 08:34:46 )
Users Online
Users: 1
Guests: 43
Total: 44

Theme Changer





thumbnail

3d - Printworx

Printing 3d Forum

ublox 6m no gps lock

Started by virginprops, Friday,January 03, 2014, 14:59:10

Previous topic - Next topic

virginprops

ive been trying for days with this gps and no had much luck. at one point i got it to lock on but next time i tried it wouldnt lock. fc just flashes green. ive tried setting different baud rates and setting gps to both ublox and auto.


is there something im missing here? mission planner gives me a 1 so does see the gps. the module itself has a solid blue power light on.

cgcrute

How close is it to other sources of electronic interference (ESCs, Rx, cameras, etc)?
ZMR250
Naze32
Micro Titan Motors
SN02a ESCs
Mobius
Runcam Sky (with servo adjustable tilt)

Cheerson CX-10 ;-)

Taranis Transmitter

Biffa

Are you doing this indoors?

I could never get a lock when I had mine unless I was outside :shrug:
Steve

virginprops

Its right next to my receiver and ive tried indoor and outdoors. the only time i actually got a lock was when i was indoors. Butive also tried moving the gps around with just the cable to try and eliminate interferance.

cgcrute

TX from GPS going to RX on Crius, RX on GPS to TX on Crius?

I seem to remember one of my leads being wrong in that respect, can';t remember exactly.
ZMR250
Naze32
Micro Titan Motors
SN02a ESCs
Mobius
Runcam Sky (with servo adjustable tilt)

Cheerson CX-10 ;-)

Taranis Transmitter

orfordness

In terminal mote, type test then enter

then type GPS, then enter

You should see what the GPS is seeing

terminal mode only works on first connect after power on, don';t click the big connect button on the top right though.


Steve
DJI Mavic Pro
Tarot 680 Pro Hex
450 (Flamewheel clone) x 4
Hubsan X4
CS022 Mini Quad

virginprops

Friday,January 03, 2014, 15:36:58 #6 Last Edit: Friday,January 03, 2014, 15:56:16 by virginprops
i double checked connections and tx rx etc are correct.

this is what im getting when i test in terminal though.

For some reason i cant copy and paste it but its just got a lot of q@uq~?q?q?q etc

Edit:- now for some reason i have a fix, When i do the test in terminal then finish it my gps shows green light but when i then try to connect to mission planner to see flight data everything resets and i cant get a lock again.

Infact its quite random, Sometimes when i dissconnect i just get no lights othr than the blue power light on the crius.


here is the output data:-Ready to FLY QBQ
Q@uQ~?Q?Q?Q?QQ-{Q?Q#?QQgQpQiQ?QN? Qx!Q("Q?#Q?$Q{?%Q?&Qv';QE(Q?)QK?*Quj+Q,Qd-Q.Q?/Q&?0Q?1Q?2QS3Q+-4Q]5QF#6Qx?7Q?8QvA9Q?:Q?;QH?<Q?=Q%?>QO?Q1@Q?AQ?BQcCQ,DQmEQAFQ?GQ?HQqqIQJQ?KQO?LQ?MQ"?NQOQPQHQQ/6RQ?SQ?TQ|?UQ?VQFWQB8XQ?YQL?ZQrZ[Q$\QT]Q*^Q?_Q!?`Q;aQGEbQy?cQ?dQ?eQ?fQ5gQ*KhQ?iQ$?jQ)kQWlQw';mQYnQ?oQI?pQz??qQ?rQsQDntQuQ)`vQ?wQ?xQyQ|zQ?{Q';?|Q?}QJ?~Qt QrQ[QI%Qw?Q?Q?Q?QU?Q$+Q?Q*?QIQ7QyGQ9Q?QG?Qt?Q?QpQJQ~Q';Q?Q??QbQQ?Q)?Q?QD?QzlQQ?Q?QQ"}Q
QOsQq?Q?QQoQ?QA?Q?Q,?QQaQ(Q!VQ?Q?Qr?Q?Q&QLXQ?QB?Q|:QDQ4QJQ?Q/?QQ&fQ?Q?Qu?Q?QMegaPirateNG V2.8 R3]

orfordness

Quote from: virginprops on Friday,January 03, 2014, 15:36:58
i double checked connections and tx rx etc are correct.

this is what im getting when i test in terminal though.

For some reason i cant copy and paste it but its just got a lot of q@uq~?q?q?q etc

Edit:- now for some reason i have a fix, When i do the test in terminal then finish it my gps shows green light but when i then try to connect to mission planner to see flight data everything resets and i cant get a lock again.

Infact its quite random, Sometimes when i dissconnect i just get no lights othr than the blue power light on the crius.


here is the output data:-Ready to FLY QBQ
Q@uQ~?Q?Q?Q?QQ-{Q?Q#?QQgQpQiQ?QN? Qx!Q("Q?#Q?$Q{?%Q?&Qv';QE(Q?)QK?*Quj+Q,Qd-Q.Q?/Q&?0Q?1Q?2QS3Q+-4Q]5QF#6Qx?7Q?8QvA9Q?:Q?;QH?<Q?=Q%?>QO?Q1@Q?AQ?BQcCQ,DQmEQAFQ?GQ?HQqqIQJQ?KQO?LQ?MQ"?NQOQPQHQQ/6RQ?SQ?TQ|?UQ?VQFWQB8XQ?YQL?ZQrZ[Q$\QT]Q*^Q?_Q!?`Q;aQGEbQy?cQ?dQ?eQ?fQ5gQ*KhQ?iQ$?jQ)kQWlQw';mQYnQ?oQI?pQz??qQ?rQsQDntQuQ)`vQ?wQ?xQyQ|zQ?{Q';?|Q?}QJ?~Qt QrQ[QI%Qw?Q?Q?Q?QU?Q$+Q?Q*?QIQ7QyGQ9Q?QG?Qt?Q?QpQJQ~Q';Q?Q??QbQQ?Q)?Q?QD?QzlQQ?Q?QQ"}Q
QOsQq?Q?QQoQ?QA?Q?Q,?QQaQ(Q!VQ?Q?Qr?Q?Q&QLXQ?QB?Q|:QDQ4QJQ?Q/?QQ&fQ?Q?Qu?Q?QMegaPirateNG V2.8 R3]


That';s what you get if you either click connect in the top right, or its not the first connection after power up....

the terminal connect button, must be used after first after connecting your USB, do not click the connection icon in the top right....

DJI Mavic Pro
Tarot 680 Pro Hex
450 (Flamewheel clone) x 4
Hubsan X4
CS022 Mini Quad

virginprops

this is test done again.

I powered up the quad via usb and then click the top left connect button then type test and gps.


load_all took 227232us

Press ENTER 3 times for CLI

3GROUND START?Init GyroQ`';?*QC^`';Q.P`';P*Q`';?*3Initialising APM...R
Q`';f*Q
`';?*Qs<`';x?IMU
----------------------------------------
G_off: 0.00, -0.06, -0.01
A_off: 0.00, 0.00, 0.00


Q`';?Q~`';?3Initialising APM...s3barometer calibration complete@
Ready to FLY QQ-{Q?Q#?QQgQpQiQ?QN? Qx!Q("Q?#Q?$Q{?%Q?&Qv';QE(Q?)QK?*Quj+Q,Qd-Q.Q?/Q&?0Q?1Q?2QS3Q+-4Q]5QF#6Qx?7Q?8QvA9Q?:Q?;QH?<Q?=Q%?>QO?Q1@Q?AQ?BQcCQ,DQmMegaPirateNG V2.8 R3]

orfordness

mine says click three times for interactive setup, not cli mode?

Open Arducopter, click terminal, then clicj the green connect button at the top of the terminal window.
Do NOT use the connect/disconnect button top right...



ignore the bottom two red circles
DJI Mavic Pro
Tarot 680 Pro Hex
450 (Flamewheel clone) x 4
Hubsan X4
CS022 Mini Quad

virginprops

Friday,January 03, 2014, 17:04:39 #10 Last Edit: Friday,January 03, 2014, 17:40:53 by virginprops
im on mission planner 1.2.92. i will try using the same version as you.

It seems i can only find older versions and any updates just put me up to 1.2.92


Edit:- im using megapirate v2.8 btw. Maybe this has something to do with it.


Quoteload_all took 5396us

Press ENTER 3 times for CLI

3GROUND START?MegaPirateNG V2.8 R3]
MegaPirateNG V2.8 R3]
MegaPirateNG V2.8 R3]
MegaPirateNG V2.8 R3] ?
Commands:
  logs
  setup
  test
  help
  planner
MegaPirateNG V2.8 R3] test
test] gps
Hit Enter to exit.



Init MegaPirateNG V2.8 R3

Free RAM: 1804
FW Ver: 120
----------------------------------------


load_all took 199508us

Press ENTER 3 times for CLI

3GROUND START?Init GyroQ`';?*QC^`';*Q.P`';PQ`';?*3Initialising APM...R
Q`';f*Q
`';?IMU
----------------------------------------
G_off: -0.00, -0.06, -0.01
A_off: 0.00, 0.00, 0.00


Qs<`';x?Q`';?3barometer calibration complete?
Ready to FLY Q?Q?Q?QQ-{Q?Q#?QQgQpQiQ?QN? QxMegaPirateNG V2.8 R3]

virginprops

Saturday,January 04, 2014, 13:17:42 #11 Last Edit: Saturday,January 04, 2014, 21:25:32 by virginprops
Any help with obtaining a lock would be much appreciated.

Edi:- I tried all the different gps settings and when set to GPS_PROTOCOL_BLACKVORTEX i was getting an almost instant lock and when powered off and on a few times i would lock again but now its back to not locking on again. :(

when i use GPS_PROTOCOL_NMEA it fglashes and then locks but then loses lock.

GPS_PROTOCOL_UBLOX just flashes green forever.

the module im using is the v3  CRIUS CN-06 V3 GPS