Welcome to Multi-Rotor UK. Please login or sign up.

Monday,August 26, 2019, 05:40:46

Login with username, password and session length

Shoutbox

Andy7:
24 Aug 2019 19:21:05
 ~~
Gaza07:
23 Aug 2019 19:26:42
I agree it does look a lot better for some reasom SMF shorten any recent posts display  :rolleyes:
Andy7:
23 Aug 2019 10:29:15
Nice! Looks loads better.  :beer2:
Gaza07:
22 Aug 2019 22:47:32
Sorted mate  ~~
Andy7:
22 Aug 2019 10:27:36
Sure. But basically, all the subjects are getting cut off.
Gaza07:
21 Aug 2019 18:14:54
Can you pm me a screen shot of what you mean
Andy7:
21 Aug 2019 12:15:41
Gaza - can you make the subject line section in the forum topic list wider? It's cutting off the subject field really short.
Andy7:
19 Aug 2019 09:14:20
Good for you!  ~~
DarkButterfly:
18 Aug 2019 19:13:57
Had another negative encounter, it's been a few years since the last one, just an uneducated ******, going on about drones being illegal yada yada yada.    :-/
Still that didn't spoil my flying time, had an absolute blast  ~~
Gaza07:
07 Aug 2019 19:52:01
ooooh mrs jones  :D
Members
  • Total Members: 8066
  • Latest: badger1
Stats
  • Total Posts: 196588
  • Total Topics: 19805
  • Online Today: 60
  • Online Ever: 530
  • (Tuesday,June 26, 2012, 08:34:46 )
Users Online
Users: 0
Guests: 22
Total: 22

Theme Changer





3d - Printworx

Printing 3d Forum

help hk multwii fc board

Started by Tuga_75, Saturday,October 06, 2012, 23:08:25

Previous topic - Next topic

Tuga_75

I My name is paulo aim from portugal iam noob giving the first steps on multicopter ia seting my board with a futaba radio T6j but the board and motor are not responding hell, arming and disarming some times will not work and the worst thing is the motor start to spin.another thing is the stick of the elevator control when move the board sets on the arming and the disarming to, second strange thing is that when move the ail and roll control in radio with o trotlle full back (idle) the motor start spin. i have try another radio of a friend+ reciver and will work fine,can t any one give me the cause and a solucion

My hardware
MultiWii SE V2.0
Rc timer simok 30a esc
rc timer 1000kv motor

Sorry for my poor English

Regard
Paulo Leonardes
       

icedfusion

Someone with a Futaba might be able to help you. However the issue you have is going to be one of the following:

1. You have the wrong channels plugged in from your RX to the FC
2. You have some sort of channel mixing going on - which you will have to disable - I don't know how you do this on a futaba.

Have you used the multiwii configurator program on your PC?

ice.

Tuga_75

Good night sir and tanks for the replay i doble check the connection are right,in thre gui all the  channel work fine correponding to the moves of the stick ,i check the conf of the radio and no mixing are made on the memory i am using for the quadcopter i connet ch 1 to  ail, ch2 to roll, ch3 to th, ch4 to yaw



Sorry for my poor English

Regard
Paulo Leonardes
       

icedfusion

Once you have verified that your RX are correct (it seems they are correct so long as the channels you have connected are what are on your radio).

The next thing to do is to calibrate your ESC's - have you done this? If not, do the following:

1. take off your propellers
2. plug each ESC into the Throttle channel of your RX (make sure you have signal and ground the right way)
3. Switch TX on, with throttle in 'max' position
3. turn on your ESC (plug lipo in)
4. you should hear some beeps (usually 2)
5. bring throttle to 'min' position - should hear 1 beep

do this for each ESC.

You may have to read the manual for each of your ESC's if they are not calibrated by the above method.

You can also use the KK board to calibrate the ESC's but it is better done one at a time.

ice.

Gaza07

Hi Tuga_75 for us to help you we will need some more details and pictures of your setup, please take some pictures of your copter from different angles and one good pic looking from the top also let us know the model of the rx your using so we can check the connections,
which version of multi wii are you using ?
is your tx set for acro and not heli ?
did you use a fresh model memory that has been reset to make sure there is no mixing or sub trim set ?
post a few pics and the information above and we should be able to start right from the beginning and get you going  ~~

Tuga_75

Good night  i will take some pic of the quadcopter and  fc board is the one hobbyking is selling crius se v2.0 the esc are calibrate to the receiver one by one , one Mather that i put in the first post that the board is arming id the roll stick i have read in the conf of multiwii firmware cant be deactivate but the rest of problem is there,the firmware i put in the boar as that hobbykink have I'm the product files http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=27108

Regard
Paulo Leonardes