Welcome to Multi-Rotor UK. Please login or sign up.

Tuesday,January 21, 2020, 11:44:54

Login with username, password and session length

Shoutbox

Rares Gosav:
17 Jan 2020 17:44:22
Hi guys and happy new year!!!
ched:
01 Jan 2020 00:12:50
Happy new year everyone, happy flying.  :beer2: :beer2:
Gaza07:
31 Dec 2019 17:06:13
Happy new year all hope 2020 is a cracking year for you  :beer2:
ched:
25 Dec 2019 00:00:49
Happy Christmas to everyone.
apollo7:
24 Dec 2019 13:50:56
Seasons greetings to all on this forum have a good one ;)
ched:
21 Dec 2019 17:58:42
Have a great time DB. Look forward your projects in 2020.  :beer2:
hoverfly:
21 Dec 2019 16:59:17
Have a good one D.B. ~~ :beer2: :beer2: :beer2:
DarkButterfly:
21 Dec 2019 16:14:27
 :beer2:
DarkButterfly:
21 Dec 2019 16:13:44
Tbh I've been really busy, not had much time to fly anything and with conditions being crap, hopefully in the new year I'll have some new projects on the go, mostly to do with HAM radio, will certainly fly again soon. FTR I hate FB too   :D Merry Christmas
Gaza07:
21 Dec 2019 15:21:30
Merry Christmas  :beer2:
Members
Stats
  • Total Posts: 197471
  • Total Topics: 19926
  • Online Today: 48
  • Online Ever: 530
  • (Tuesday,June 26, 2012, 08:34:46 )
Users Online
Users: 2
Guests: 47
Total: 49

Theme Changer





thumbnail

3d - Printworx

Printing 3d Forum

Accel calibration in mission planner not working..

Started by TheEdge, Saturday,August 24, 2013, 01:09:01

Previous topic - Next topic

TheEdge

Hi

I am new to this forum and new to rcflight.

I just bought this Crius Quadcopter:  http://www.ebay.com/itm/380616101499?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
it was preloaded with Megapirate 2.7 something.. firmware

I have connected a turnigy 9x stock tx/rx with it and that is working.
But when I try in mission planner to calibrate the accel, I just get the message command received instead of it taking me through the various positions..

Also, when I go to the software tab in mission planner and it tries to read basic pids. I get two errormessages, you find them attached..
The first one says Failed to process THR_ACCEL_P something and when I click ok, theres another one..

Since the calibration of the accel did not work, I entered the setup mode in the terminal, and ran the level command there while the quad was on level grounds.
It read some values.. and seemed to work..

I have just tried the quad for a minute or so(in stabelize mode), and have to say that it did not seem very stable.
Maybe this instability have something to do with my accel not having been calibrated?
What to I have to do to get ridd of this error?

Have tried several version of mission planner with no luck.

Any suggestions how to solve this problem?

Hands0n

If you can';t get the Calibration to work from the Mission Planner GUI then try using the CLI instead.

Go to Terminal - click Connect APM and once you get the command prompt enter the command "setup level" (without the quotes).  Make sure your quad is correctly level before doing this.

--
Danny
"Its better than bad, its good"

Current FCs: Pixhawk, APM 2.6, Naza M V2, Naze32, Flip32+ CC3D, KK2.1.5
Aircraft: miniMax Hex, DJI 550 (clone) TBS Disco, 450 Firefly, 250 Pro, ZMR250, Hubsan X4, Bixler 2

TheEdge

Quote from: Hands0n on Saturday,August 24, 2013, 15:33:16
If you can';t get the Calibration to work from the Mission Planner GUI then try using the CLI instead.

Go to Terminal - click Connect APM and once you get the command prompt enter the command "setup level" (without the quotes).  Make sure your quad is correctly level before doing this.


Thank you for reply. I already did the level command in the terminal, but is that equal to the calibrate accel button in mission planner, or good enough?

Gaza07

Your running megapirate If I remember right that way of leveling never worked you have to use the terminal,
the version of arducopter that megapirate was ported from is just to old  ~~