Welcome to Multi-Rotor UK. Please login or sign up.

Tuesday,June 02, 2020, 20:39:20

Login with username, password and session length

Shoutbox

badger1:
02 Jun 2020 18:52:22
shoutbox doesn't like ampersands for some reason
badger1:
02 Jun 2020 18:51:54
and it was more like a 100m fall  :o
badger1:
02 Jun 2020 18:50:36
lol - checked my logging
badger1:
02 Jun 2020 11:52:29
@Liam - no, absolutely fine.  had another couple of flights with it afterwards -  :laugh:
LiamHowe89:
01 Jun 2020 21:23:22
Ouch! Any breakages?
badger1:
01 Jun 2020 19:55:02
failsafe from 100' into a cornfield  :angry:  thank fck for telemetry!  :smiley:
LiamHowe89:
29 May 2020 11:00:54
Banggood fairy for me... tonne of new standoffs  :laugh:
badger1:
27 May 2020 12:12:26
the HobbyKing fairy has been bearing LiPo's   :D
Gaza07:
27 May 2020 01:13:50
You have to say 6 like Eugene off the Preacher   :D
LiamHowe89:
26 May 2020 17:34:23
I see  :hmm:
Members
Stats
  • Total Posts: 198548
  • Total Topics: 20017
  • Online Today: 29
  • Online Ever: 530
  • (Tuesday,June 26, 2012, 08:34:46 )
Users Online
Users: 0
Guests: 16
Total: 16

Theme Changer





thumbnail

3d - Printworx

Printing 3d Forum

One motor on quad running high

Started by Jesse101, Tuesday,January 08, 2013, 14:57:07

Previous topic - Next topic

Jesse101

 :help:
My quad is an AIO pro and I did manage to get it into the air a few times but now I have a new problem. I recently got hold of a Futaba T8J and since then I don';t trust the quad at all. It arms and disarms fine but slowly increasing the throttle causes one of the motors to increase in speed faster than the others almost to max revs when I';m barely at 15% throttle!
This isn';t right is it? Putting the props on and holding it is almost impossible. Have I got a duff ESC or is the Futaba doing something I';m not aware of? (not easy to answer I know)
I suspect its the Futaba as now the centre point has moved to 1530 not 1500 as before and if I move one a stick in one axis it seems to have a minor affect on the others. I';m set to Acro on the Tx so there should be no mixing....

Jumpy07

Have you recalibrated your ESC';s ?.. if not suggest you do manual calibration

BNUC-S Pilot with PfCo /PFAW.
UAQ / CAA PfCo Instructor / Flight Assessor

"All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing"

Jesse101

Yes I have. Very strange. Can you get a duff ESC?

Gaza07

Try and move the one that playing up to another position and see if the problem moves with it, if it does I would think its a diff esc';s  ~~

Jesse101

Thank you both.
I found the issue. The new Futaba centre point is (I';m guessing) 1530 not 1500 hence the problems

Gaza07

Pleased you got it sorted trust futaba to be no standard just like the servo plugs  :rolleyes:  ~~

Arcorsai

HI:

Just came across your thread looking up a friends problem calibrating his HK F-30 flashed, found this for the Futaba T8J

http://fpvlab.com/forums/archive/ind...3ac4d248dca0c5

also

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1771359

Basically need to change your throttle endpoints to -120 & +120 % to calibrate then Back.

Haven';t tried it, But seems to work for others.

Good luck & now Im registered in another forum !


Gaza07

Hi Arcorsai welcome to the forum and  thanks for joining up and taking the time to make a post   ~~

Jesse101

 Thank you Arcorsai,
I got so fed up with Multiwii I got myself a Wookong.  :wack0
Joy.

I will go back to the multiwii sometime as I hate giving up but for now I';m enjoying flying. Thank you for the tip I will remember to try....