User Info

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

MultiRotorUK ShoutBox

Refresh History
  • DarkButterfly: They don't make them like they used to
    Today at 11:13:03
  • Bad Raven: It's bodged up and running flat out, new one delivered tomorrow........... yes, expensive!!
    Today at 09:49:25
  • hoverfly: That sounds expensive, on the up side you have to eat all the grub as it defrosts... :eating:
    Today at 09:19:40
  • Bad Raven: Ruddy power surge has trashed the Freezer.................
    November 20, 2017, 22:31:36
  • Bad Raven: Nost of the fish went, "what was that?" followed by "who are you?"  :azn
    November 20, 2017, 20:38:57
  • Bad Raven: One of the shrimps is shell shocked, it's still hurtling around the tanke even now and its little heart is racing..........
    November 20, 2017, 20:37:37
  • Gav: oh was it a good excuse for fish n chips for tea?
    November 20, 2017, 19:55:33
  • Gav: did the fish survive?
    November 20, 2017, 19:39:29
  • Bad Raven: We just had the mother of all supply glitches, one of my fish tank lights sounded like it was arc welding itself, all the lights flickered, internet bombed for over five mins!
    November 20, 2017, 18:08:02
  • shawdreamer: used + in a couple of my early builds, I always managaed to bury the front motor, which left the quad stop up in a appropriately visual grave like cross.
    November 20, 2017, 14:01:07
  • AKK Technology: akk promotion!!! mutiple product with discount
    November 20, 2017, 05:36:54
  • Gav: my first quads were + 'Plus' config
    November 19, 2017, 18:02:11
  • Hozza: I have than enough 5 inch quads, or do I [link] this is one style of frame I haven't got.
    November 19, 2017, 07:57:59
  • Bajadre: n1 phil just noticed on there the 12amp esc blheli being rated for 3-4s while ive been running them on 3s for over a year what a idiot lol
    November 17, 2017, 13:57:29
  • Wyntrblue: always things i want when i have no money phil!
    November 17, 2017, 11:44:50
  • philtrum: Black Friday has started early at MakeItBuildIt, over 100 products on sale with more being added daily. We have limited stock on some offers so be quick before their gone! [link]
    November 17, 2017, 11:37:36
  • hoverfly: I got a 2s,but if I think mucky it turns into 3s.  :rolleyes:
    November 16, 2017, 21:35:49
  • DarkButterfly: I got a 6s which does everything I need and an android for stuff it doesn't.
    November 16, 2017, 20:28:30
  • shawdreamer: :nananana:
    November 16, 2017, 20:20:42
  • shawdreamer: ....sorry Iphone users but you bring it on yourself
    November 16, 2017, 20:20:34

Who's Online

Theme Selection



Forum Default

Permanently

Author Topic: OSD issue  (Read 95 times)

Offline red zeppelin

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 52
  • Liked: 5
  • Country: us
  • Tricopter, one prop short of a Quadcopter
OSD issue
« on: November 13, 2017, 15:27:00 »
Good morning,
I installed a knock-off 3DR telemetry radio to the pixhawk, and wired it to a MinimOSD with the intention of eventually splicing in the video feed from my camera.  However, in the interim, I can't get the data to come off the minim.  As far as I can tell, the radios are working; after the pixhawk is powered, the green lights on the radio go from blinking to solid, so it seems like they are connecting to each other.  When I view the info in either an app on my phone, or try it directly on the laptop, I can't get any data from it.

I did configure the minim board when I got it, including firmware update, etc.  but I fear I might have hit the reset button on it while plugging it in.  Can that wipe all info from the board, and I would have to reconfigure it?

Any other major items I should look for?

Offline red zeppelin

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 52
  • Liked: 5
  • Country: us
  • Tricopter, one prop short of a Quadcopter
Re: OSD issue
« Reply #1 on: November 14, 2017, 13:53:02 »
So I ended up soldering the two pads on the board (I thought they were like that when I bought the board) and when I plug the board in and turn the copter on, I can see both red leds turn on now.  No matter what I do though, I can't see anything coming out of it.

I am not sure at this point if its the minimosd or the 3dr radio that is the problem.  I took some pictures and will post what I have set up so far when I get a minute.

Offline red zeppelin

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 52
  • Liked: 5
  • Country: us
  • Tricopter, one prop short of a Quadcopter
Re: OSD issue
« Reply #2 on: November 15, 2017, 20:21:48 »
Well, I have decided the board must be fried.  I can see the two red led's indicating that both sides of the board are powered, but the very tiny blue led, that I think indicates data being processed, is never doing anything.  I can't currently test just the 3dr radio by itself, as I altered the connection cables, and can only attach the air radio to the minimosd board.  Thus, if its not functioning, I dont think the air radio will send any data. 

The green lights are on solid for both radios, which I think means they have connected to each other, but I don't think there is anything to send.

I am going to order another minimosd and try from there.