User Info

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

MultiRotorUK ShoutBox

Refresh History
  • hoverfly: you been watching... :embarrassed
    December 15, 2017, 14:16:18
  • VaNDAL_UK: grab ya TX and pretend to be flying it
    December 15, 2017, 11:22:49
  • hoverfly: Sitting looking out the window watching  a Redkite  being mobbed by a couple of crows.   3d handbrake corners , and a  visible contempt for gravity  .So not a bad morning so far.. :smiley: :smiley:
    December 15, 2017, 10:29:36
  • Icefever: At last the TX is talking to the FC...now I can get on with sorting out the next part
    December 14, 2017, 15:40:20
  • Icefever: Bad R...I have matey here..[link].
    December 12, 2017, 15:30:28
  • Bad Raven: IF/A7, a summary thread would enable more people to look and comment, its too big here!
    December 12, 2017, 07:05:40
  • Icefever: I've set the failsafe in the TX setting that's all..there's no connection between the TX and quad. at all..
    December 12, 2017, 03:40:10
  • Icefever: Andy..I've only messed with the failsafe one...but not in Beta.
    December 12, 2017, 03:38:04
  • Andy7: Ice: Is it just that it's not arming? Have you set the switch settings in betaflight?
    December 11, 2017, 21:24:23
  • Two-Six: Fixed it yet Ice?
    December 11, 2017, 15:04:23
  • hoverfly: ffs.. :rofl: :rofl:
    December 11, 2017, 14:51:15
  • Bad Raven: No, a nun falling down stairs...............
    December 11, 2017, 14:01:01
  • DarkButterfly: :laugh:
    December 11, 2017, 12:27:30
  • hoverfly: you are probably on a zebra crossing. ::)
    December 11, 2017, 09:49:42
  • Bad Raven: Everything went white, black, white, and is now mostly black again.............
    December 10, 2017, 16:55:37
  • hoverfly: everything has gone white. :shrug:
    December 10, 2017, 12:21:29
  • Icefever: Hi Andy I have a prob with the Tx.  it's bound to the rx but when I try the either gimbel nothing happens....I have a green led on the rx..when connected to beta I can run up the motors but nothing else??help
    December 10, 2017, 09:23:12
  • Andy7: Perfect day to have shaved off the beard.... :(
    December 10, 2017, 09:17:17
  • Saleem: Just dont do it facing the wind
    December 09, 2017, 19:36:25
  • hoverfly: AGHHH  yellow snow warning  :laugh:
    December 09, 2017, 18:49:57

Who's Online

  • Dot Guests: 34
  • Dot Hidden: 0
  • Dot Users: 0

There aren't any users online.

Theme Selection



Forum Default

Permanently

Author Topic: 3 out of 4 motors spinning.  (Read 257 times)

Offline Dippi

  • Trade Count: (0)
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 302
  • Liked: 14
  • Country: fi
  • S500 - Naza M Lite - Next build using 3510 360kv
3 out of 4 motors spinning.
« on: August 11, 2017, 10:18:17 »
Well since my last esc issue, i have had to change a motor and an esc. but encounter a strange problem.

All 4 motors don';t run simultaneously, i can';t find the issue.

The motor and esc on arm 1 are new and have been configured individually for the throttle points. The motor just doesn';t spin or has some strange shake and then doesn';t do anything.

To check that i connect motor 1 to esc 2 and motor 2 to esc 1 and then the motor 2 does the same issue.

When i dismantle the esc and the motor and try to configure the end points 1 by 1 all 4 are ok.

What could be the issue, is it the Fc?

Offline Dippi

  • Trade Count: (0)
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 302
  • Liked: 14
  • Country: fi
  • S500 - Naza M Lite - Next build using 3510 360kv
Re: 3 out of 4 motors spinning.
« Reply #1 on: August 11, 2017, 10:23:00 »

Offline atomiclama

  • Trade Count: (3)
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2168
  • Liked: 661
  • Country: gb
  • Uhh! What's that then, Oh! new project.
Re: 3 out of 4 motors spinning.
« Reply #2 on: August 11, 2017, 10:33:45 »
From your description the problem stays with the ESC on arm 1 when you swap motors.

So motors are ok.

I';d say you have a duff ESC. looks like it can';t detect the BEMF to get the motor spinning correctly.

Maybe a badly soldered resistor or capacitor.

Take the ESC off and check all the components under a magnifying glass, look for shorts and bad soldering.

Which ESC is it. Cheap unbranded ones are more likely to be shoddily made.
Wasdale X, Ow that hurt

Offline Dippi

  • Trade Count: (0)
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 302
  • Liked: 14
  • Country: fi
  • S500 - Naza M Lite - Next build using 3510 360kv
Re: 3 out of 4 motors spinning.
« Reply #3 on: August 11, 2017, 11:04:55 »
From your description the problem stays with the ESC on arm 1 when you swap motors.

So motors are ok.

I';d say you have a duff ESC. looks like it can';t detect the BEMF to get the motor spinning correctly.

Maybe a badly soldered resistor or capacitor.

Take the ESC off and check all the components under a magnifying glass, look for shorts and bad soldering.

Which ESC is it. Cheap unbranded ones are more likely to be shoddily made.

Yes you are absolutely right, i have these basic esc which i have been using on my quad, and needed to replace a few so ordered the same ones, which is a mistake. seems they are dud, as i changed to other ones and all are fine, so a bad batch.

Thank you so much for taking time to respond to this stupid post:

I have also some little bee S spring 30a esc but have to find out how to use them, and configure them.

Also need to find out how to flash underhanded esc to Blheli, the card and usb linker method don';t work, but i was reading there are a few other methods by soldering a wire on the esc straight, i wish i could find the right link to do that.

Offline atomiclama

  • Trade Count: (3)
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2168
  • Liked: 661
  • Country: gb
  • Uhh! What's that then, Oh! new project.
Re: 3 out of 4 motors spinning.
« Reply #4 on: August 11, 2017, 11:32:57 »
Also need to find out how to flash underhanded esc to Blheli, the card and usb linker method don';t work, but i was reading there are a few other methods by soldering a wire on the esc straight, i wish i could find the right link to do that.

Download and extract blhelisuite
https://blhelisuite.wordpress.com/

go into the manuals directory and check through the "supported" .pdf to see if you esc is supported. If you can';t find them in the document, chuck them in the bin.

If you need to direct programme the ESC then checkout the "programming adapters".pdf file

Sit back get yourself a coffee or 2 or 3 and start reading.

Be warned it';s not easy for a beginner.

I value my time more than getting old stuff working, I';d just bin the old stuff and get some decent new ESC.
Unless you are doing this for the fun then go for it.  ::)

Wasdale X, Ow that hurt

Offline Dippi

  • Trade Count: (0)
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 302
  • Liked: 14
  • Country: fi
  • S500 - Naza M Lite - Next build using 3510 360kv
Re: 3 out of 4 motors spinning.
« Reply #5 on: August 11, 2017, 11:39:33 »
Download and extract blhelisuite
https://blhelisuite.wordpress.com/

go into the manuals directory and check through the "supported" .pdf to see if you esc is supported. If you can';t find them in the document, chuck them in the bin.

If you need to direct programme the ESC then checkout the "programming adapters".pdf file

Sit back get yourself a coffee or 2 or 3 and start reading.

Be warned it';s not easy for a beginner.

I value my time more than getting old stuff working, I';d just bin the old stuff and get some decent new ESC.
Unless you are doing this for the fun then go for it.  ::)

What is your take on Blheli ---- littlebee S spring 30a or is there something else you would recommend



Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline atomiclama

  • Trade Count: (3)
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2168
  • Liked: 661
  • Country: gb
  • Uhh! What's that then, Oh! new project.
Re: 3 out of 4 motors spinning.
« Reply #6 on: August 11, 2017, 12:11:51 »
BlHeli_S and LittleBee are both good.

You have them so give them ago and see what you think.
Wasdale X, Ow that hurt