User Info

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

MultiRotorUK ShoutBox

Refresh History
  • Andy7: Ice: Is it just that it's not arming? Have you set the switch settings in betaflight?
    December 11, 2017, 21:24:23
  • Two-Six: Fixed it yet Ice?
    December 11, 2017, 15:04:23
  • hoverfly: ffs.. :rofl: :rofl:
    December 11, 2017, 14:51:15
  • Bad Raven: No, a nun falling down stairs...............
    December 11, 2017, 14:01:01
  • DarkButterfly: :laugh:
    December 11, 2017, 12:27:30
  • hoverfly: you are probably on a zebra crossing. ::)
    December 11, 2017, 09:49:42
  • Bad Raven: Everything went white, black, white, and is now mostly black again.............
    December 10, 2017, 16:55:37
  • hoverfly: everything has gone white. :shrug:
    December 10, 2017, 12:21:29
  • Icefever: Hi Andy I have a prob with the Tx.  it's bound to the rx but when I try the either gimbel nothing happens....I have a green led on the rx..when connected to beta I can run up the motors but nothing else??help
    December 10, 2017, 09:23:12
  • Andy7: Perfect day to have shaved off the beard.... :(
    December 10, 2017, 09:17:17
  • Saleem: Just dont do it facing the wind
    December 09, 2017, 19:36:25
  • hoverfly: AGHHH  yellow snow warning  :laugh:
    December 09, 2017, 18:49:57
  • Bajadre: sounds a fair price mate
    December 08, 2017, 16:47:54
  • VaNDAL_UK: What would a Walkera 250 PRO with FatShark Predator v2's be worth? I was thinking £250 ish?!
    December 08, 2017, 16:13:15
  • atomiclama: found it
    December 08, 2017, 14:32:26
  • atomiclama: Ah nuts how do I get to my book marks on this site???
    December 08, 2017, 14:28:31
  • Andy7: Found a bonus bunch of grapes when I pruned one of my vines :)
    December 08, 2017, 11:54:37
  • hoverfly: Great the sky has turned blue and Mr Sun has melted the nasty stuff,  shame the wind is ice cold . I spent 20 mins pruning the grape vine as it's long overdue ,  i now have cold urticaria, lumps all over me face, there is a slight improvement  in looks. :smiley:
    December 08, 2017, 11:36:16
  • Andy7: Ah, ya big baby - we had clder than THAT up on Boars Hill
    December 08, 2017, 10:39:27
  • Gav: get the sledge out hover
    December 08, 2017, 10:26:37

Who's Online

Theme Selection



Forum Default

Permanently

Author Topic: Pixhawk PX4 No GPS LED  (Read 212 times)

Offline Casper Round

  • Trade Count: (0)
  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Liked: 0
  • Tricopter, one prop short of a Quadcopter
Pixhawk PX4 No GPS LED
« on: October 10, 2017, 11:31:50 »
I';m a DJI user, and very new with Pixhawk etc, chose it because it seems allot cheaper than DJI flight controllers.
I bought a setup from here: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B06XSBNXSD/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
Which comes with pretty much everything for the flight controller it seems, I';ve got it running with bare bones at the moment.
Connected GPS, bat monitor, and reciever. I can connect to it in mission planner, and the Transmitter and RX work fine. Motors spin up etc, the only problem I have which might be related to the GPS is that it keeps flying forwards.

I picked it up, carefully and span the motors at half throttle to see whats going on, I move the right stick forwards - This should make the quad tilt forwards however for some reason it keeps tilting on the front right motor. Seeming like its in a + orientation however in mission planner its set to a X frame not a + frame. The GPS and Pixhawk board are both facing forward on the flat surface of the drone. Its only a little 250 type.

The GPS has no LED, and yes its connected correctly to the 12v power and the GPS socket on the Pixhawk board, the first time I powered up via USB the GPS blinked, after installing the firmware in the Mission Planner it no longer has an LED on the GPS. Nor can I see any GPS fix.

Whats going on?

Offline hoverfly

  • Trade Count: (0)
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1987
  • Liked: 845
  • Country: gb
  • Quads, lots of quads
Re: Pixhawk PX4 No GPS LED
« Reply #1 on: October 10, 2017, 12:53:58 »
Hard to diagnose remotely, but I would reset level and check motor order.
Reptile folder , alien 500 , F/ Shark Attitudes,
Spektrum DX 8 with mode knob conversion.Tarot 650, Air-rio Kinetic.. DX9  Various wings and planks..

Offline Casper Round

  • Trade Count: (0)
  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Liked: 0
  • Tricopter, one prop short of a Quadcopter
Re: Pixhawk PX4 No GPS LED
« Reply #2 on: October 10, 2017, 14:55:58 »
I';ve reset the level, re-calibrated orientation, checked motor order however still no luck. Now it wont even arm, Battery is fully charged 3S 3000Mah. And it keeps displaying board voltage low??

Offline DarkButterfly

  • Wings in the sky
  • Trade Count: (1)
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1817
  • Liked: 1094
  • Country: gb
  • Got the Hexfactor
    • My blog
Re: Pixhawk PX4 No GPS LED
« Reply #3 on: October 10, 2017, 15:07:17 »
There is a new firmware available which may have some bug fixes for the PX4, I suggest a full erase and re-flash. ~~
Why use 4 motors when you can use 6?